Terug naar blog overzicht Artikelen filteren

Zo ga je aan de slag..

Ingrediënten voor deze  “Power boost”  bevatten o.a. de volgende eigenschappen

  • 2 citroenen: verfrissend, geeft energie, stimuleert de stoelgang en heeft een reinigende werking. Vitamine C. Citroenen wassen en van schil + pitjes ontdoen.
  • 1 limoen: bevorderd afvallen, het verfrist, geeft een lekker aroma en zorgt goed voor  energie vervoer.  Vitamine B5. Limoen wassen en van schil + pitjes ontdoen.
  • 1 stengel bleekselderij: bevat o.a. vitamine C + K, foliumzuur, calcium, kalium, natrium, magnesium, fosfor, elektrolyten en ander hoeveelheden vitamine en mineralen. Bleekselderij bestaat uit 96% water. Goed wassen, stukje stronk eraf + stukjes snijden.
  • Komkommer met schil: voordeel is dat het meer vezels bevat en beter is voor de stoelgang. Bevat o.a. antioxidanten, proteïne, vitamine K, vitamine C, magnesium, kalium en mangaan. Goed wassen, uiteinden verwijderen en in grote stukken
  • 5 cm gember: zit bomvol mineralen en vitamines, verbeterd  de werking van  je spijsvertering en verhoogd je weerstand. Let op! Soms is gember niet geschikt voor mensen die bepaalde lichamelijke klachten hebben, zoek op of gember bij je past. Schil verwijderen en gember klein snijden.
  • 5 cm kurkuma: vitamines A, B1, B2, B3, B6, B12, C, D, E en K en mineralen zoals ijzer, calcium, magnesium, kalium en zink. Het is een antioxidant, werkt ontstekingsremmend, houdt je lever gezond, stimuleert de eetlust, speelt een goede rol in het ondersteunen van verteren, onderhoud de gewrichten en levert een goede bijdrage in de mentale balans. Schilletje verwijderen en in stukjes snijden.

 

Alle genoemde ingrediënten kunnen in een slowjuicer, blender of in een schaal met een staafmixer vermalen worden. Bij de blender en de staafmixer wordt het een dikkere massa, voeg wat extra vocht toe wanneer nodig. Je kunt ook deze dikkere massa in een schoongespoelde linnen doek, in een vergiet, doen en uit laten lekken. Het laatste restje vocht kun je er dan ook uitwringen. Door de toegevoegde citroen en limoen blijft het product langer houdbaar en verkleurd het minder.

Wil jij je dag beginnen met een snelle sprint en heb je behoefte aan een glas vol energie en een verfrissend gevoel? Dan is deze scherpe en pittige Power boost helemaal geknipt voor jou! Je bent misschien verbaast over de combinatie van de verschillende ingrediënten, maar weet dat dit meerdere goede uitwerkingen kan hebben voor jouw gezondheid en immuunsysteem. Het is reinigend en verminderd je hongergevoel en vind je de Power boost te sterk dan kan je bijv, ananas, wortel of water toevoegen om zo de kracht te verminderen.

Ga ook zelf eens aan de slag om je eigen Power boost samen te stellen die je met ons kunt delen, wellicht plaatsen we jouw Power boost de volgende keer in onze blog en maak er wat leuke foto’s bij!

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Plaats reactie